Moder natur

Det här med att blogga har nästan blivit en del av min vardag här uppe på Steneby! Känns som en snabb och trevlig väg tillbaka till kära livsskamprater i Ljungby! (Hej kompisar!) Lever livet som friluftsaktivist? svampplockning, kanoting och joggning har ägt rum de senaste dagarna. För att inte förlora stämmningen inomhus, väver vi sjalar för framtidens äventyr. Igår hade vi utställning för vårt grupparbete vi gjorde förra veckan. Här är en bild på vårt lilla pyssel, eller kallades det konst?



Hej söndag!

Nu har precis mor och far åkte hem efter deras korta men intensiva besök här i Dalsland. De har däremot lämnat tydliga spår efter sig i form av inredning och kläder, något som det har varit snålt om den senaste veckan. Vi tog oss ut på lite upptäcktsfärder tillsammans, igår besökte vi tex Bengtsfors som ligger några kilometer härifrån och som är den "stad" man åker till om man behöver ha lite shopping uträttad. Idag har vi varit ute på ett värdshus och käkat lite och så. Jag har också lärt känna min klass lite bättre, vilket känns mer än bra! I fredagskväll samlades klassen för taco kväll. Som efter-maten-underhållning kom det som förslag att vi skulle sticka tillsammans. Inte min vanliga fredagssyssla precis men eftersom alla som går textil tycker sånt är skoj så blev det så. När jag sen pratade med mina grannar visade det sig inte vara alls ovanligt med den sortens arrangemang utan här kallar dom det "stick och drick". Jag tycker det låter trevligt. När jag kommer till Ljungby nästa gång får ni komma till mig på stick och drick!

Jag måste också tillägga att det där med den klassiska musiken har ändrat sig, jag tror mig till och med ha hört techno i huset, och någon är hemskt förtjust i Miike Snows Animal. Jag tror jag hört den 3 gånger idag och inte mig imot, det känns som min hemmaplan.


Jag och min kära vän elin på vår kära studentdag!

Ordinery people?

Idag smög sig hemlängtan på för första gången, jag fick till och med ringa hem för ett halvtids-pepp-talk idag på lunchen. Idag fick jag nämligen höra att på Steneby går bara esteter. Estet?, tänkte jag och plaserade mig genast utanför den färgglada gruppen. Inte kan väl jag? Vi har också varit på konstutställningar idag och kollat på lite vatten inomhus och träd genom hus. Det var väl ungefär vad jag klarade av men när diskusionen om kafka kom upp blev jag mörkrädd och när det sen bara spelas klassisk musik i matrummet längtar jag nästan efter Rap das armas.

Tack för er uppmärksamhet!

This is my room folks, litet men ack så tjustigt!


Första dagen!

Hej alla mina ännu obefintliga läsare. Kul att råkas, jag behöver ingen närmare presentation det har min kära vän Emmy redan fixat. Igår anlände jag till min nya hemort, Dals Långed som för övrigt ligger i det ända landskapet utan en stad. Jag ska dock inte klaga, här finns ett café och konsum. Det är mer än vad Angelstad har att bjuda på! Efter en lång resa i god manns sällskap, bland annat en mycket förtvivlad kristen och en tystlåten man med laptop, kom jag fram till skolan. Där möttes jag av en glad kår som bjöd på chokladbollar och barntilllåten cider. Jag hade dock mycket packning så jag fick leta upp mitt rum och låta festligheterna vänta. Rummet är inte stort och väggarna så tunna att jag hör min grannes vibrator men annars är det fint, jag har till och med fått eget handfat. Idag har jag fått träffa min nya klasskompisar också, de verklade snälla och duktiga. Vi har fått gå rundgång, ritat av varandra och berättat om oss själva. Imorgon ska vi börja med ett gruppprojekt. Det kommer bli spännande. Nu tänkte jag gå på upptäcktsfärd till konsum och chacka lite käk för jag är vrålis, sen får jag se om jag låser in mig på rummet och kollar på gossip girl, försöker vara ambitiös och teckna lite för att knappa in på försprånget mina klassisar har eller går ut och försöker skaffa mig lite new friends. Only time will tell!

Take care!
Speciellt du slempan, och tack för bloggen! you thi best man!


From me to you

Denna blogg är en flyttningsgåva till min gamla klasskamrat och vän Maja P (Hej Maja). På söndag flyttar hon till en plats så långt bort att jag inte ens kan uttala det. Det enda jag vet är att ortnamnet låter ungefär som hennes stolprojekt hon gjorde i trean. Shaslonglalalong.
Självklart kommer vi gamla Ljungbybor att sakna henne. Därför är det meningen att Maja P ska skriva i denna bloggen för att tygla vår oro.

Nästa vecka börjar ett nytt kapitel i hennes liv och jag är säker på att hon kommer att nå välfärd och framgångar. Det tar emot att skriva, men jag vet att hon kommer att träffa nya vänner också.
Till Majas nya kompisar:
- Maja heter egentligen Maja Pettersson fast många stavar Pettersson med ett t.
- Maja kallas Fatte - så är det bra.
- Rör du Majas örsnibbar kommer hon i hemlighet att hata dig för alltid.
- Du bör undvika att nämna piercing i Majas närvaro.
- Vill du göra Maja glad. Ge henne tomater, stark dippsås och natchos.
- Maja läser alla bokstäver hon ser. Särskilt om bokstäverna bildar historiska texter.
- Ge inte Maja för många sura äppelringar - hon får lätt sura uppstötningar.
- Försök aldrig att ringa Maja. Antingen är mobilen borttappad eller urladdad.
- Sist men inte minst. Don't change her! Vi vill helst ha tillbaka henne i samma gamla vanliga skick.

Ta hand om dig, och glöm för guds skull inte orden som ger livet mening; Carpe diem.

/The one and only Slempan.

Följ min blogg med bloglovin

RSS 2.0